Wie is Marlies?

Ha, je klikte vast op mijn naam om meer over mij te weten te komen. Dat snap ik. Stiekem vind ik dit zelf altijd de leukste stukjes om te lezen op websites, dus daar gaan we:

Hi! Mijn naam is Marlies Huisman en ik ben werkzaam als freelance lifestyle-, food- en woonredacteur, stylist en fotograaf voor diverse opdrachtgevers waaronder Libelle en Margriet. Ik schrijf, maak shoppings, redigeer, stileer, coördineer en fotografeer.

Omdat ik schrijven altijd al leuk vond en als meisje van twaalf mijn eigen tijdschriften in elkaar knutselde koos ik zorgvuldig voor mijn studie Nederlandse taal & cultuur aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Tijdens deze studie ging het (wetenschappelijk) schrijven mij gemakkelijk af. Toch miste ik de creativiteit en startte ik mijn blog. Tijdens mijn master liep ik stage op de lifestyle-redactie van het weekblad Flair. Hier ontdekte ik dat mijn hart niet alleen bij woorden lag. Ik werd er verliefd op mooie plaatjes en het vertellen van verhalen door middel van de combinatie van tekst en beeld. Tijdens mijn stage stelde ik rubrieken samen, schreef ik interviews en teksten over verschillende onderwerpen op het gebied van mode, wonen, beauty en reizen. Na mijn stage mocht ik blijven. Als freelancer heb ik de redactie nog zo’n twee jaar ondersteund en nam ik ook coördinerende taken op me. Zo was ik verantwoordelijk voor de binnenkijkers in Flair en coördineerde ik een winter- en zomerspecial.

Op dit moment maak ik diverse (woon)producties voor Libelle en Margriet, verzorg ik de eindredactie van hotspot-website Love to Share waarvan ik een van de initiatiefnemers ben en inspireer ik je op mijn eigen blog.

Om een idee te krijgen van mijn werk verwijs ik je graag naar mijn portfolio. Hier vind je producties en foto’s die ik in het verleden of recentelijk heb gemaakt.

Heb je interesse om samen te werken of ben je op zoek naar een redacteur, stylist of fotograaf? Vul gerust onderstaand contactformulier in.

Scroll Up