Aan de slag met Flexa Mooi Makkelijk

Een tijdje terug gaf ik de wand achter ons bed een nieuw kleurtje: hallo roze! Maar een groen met geel vintage nachtkastje tegen zo’n poederroze muur is natuurlijk niet zo’n goede match. Tijd voor een likje verf! Ik ging aan de slag met de nieuwste verf van Flexa: de Mooi Makkelijk Meubelverf en vertel je er graag meer over!

Flexa Mooi Makkelijk meubelverf

De Mooi Makkelijk verf van Flexa is een snelle meubelverf, waarbij je geen grondverf nodig hebt. De verf droogt snel én dekt in één keer, ideaal voor ongeduldige klussers als ik. De Mooi Makkelijk lak is kant-en-klaar verkrijgbaar in 10 standaardkleuren (verschillende tinten wit, grijs, zwart, mint, rood en olijfgroen). Je vindt de kleuren in de brochure, maar ook op de website van Flexa. Zit je favoriete kleur er niet bij? Geen probleem! Je kunt de verf ook laten mengen in elke gewenste andere kleur op de Flexa mengmachine. Oh, en wil je aan de slag om je deuren & kozijnen te verven of je keukenkast, vloer of trap een nieuwe look te geven? Ook voor deze toepassingen heeft Flexa een Mooi Makkelijk-product ontwikkeld.

Vintage nachtkastje

Voor het tafeltje dat aan mijn kant naast het bed staat koos voor de kleur ‘mooi wit’, dat leek me lekker fris tegen de roze muurkleur (die is trouwens geverfd in ‘pink nudity’, ook van Flexa). Het tafeltje kocht ik via Instagram over en stond al een tijdje naast het bed te wachten op een nieuw kleurtje. Toen ik ontdekte dat dat met de Mooi Makkelijk verf zó gepiept is had ik geen excuus om het klusje nog langer uit te stellen. Aan de slag!

Dit heb je nodig

 • ontvetter
 • schuurpapier of schuurblokje
 • kwast voor de kleine hoekjes
 • aflakroller
 • verfbakje
 • Flexa Mooi Makkelijk meubelverf in een kleur naar keuze

Zo ging ik te werk

Voor een mooi strak eindresultaat heb ik het tafeltje eerst goed schoongemaakt met de ontvetter. Daarna heb ik het tafeltje licht opgeschuurd met een schuurblokje en het tafeltje nog eens afgenomen met de ontvetter. Hierna is het tafeltje klaar voor een likje verf: met een kwast bracht ik de verf aan op de randen en poten en met een roller op de bovenkant. Na zo’n 6 uur is de verf droog. Wacht nog wel even tot de verf goed uitgehard is voor je aan de slag gaat met stylen, zo voorkom je dat de verf beschadigt.

Het eindresultaat

Het verven het tafeltje was een makkie, het was zo klaar en met het eindresultaat ben ik heel blij. Het frisse wit steekt mooi af tegen de roze muur. Op het nachtkastje zette ik een vaas van Ikea met daarin een prachtige Protea tak, het kurken doosje komt ook van Ikea en het postertje is van Amber de Vreng. Het porseleinen vogeltje is van Søstrene Grene en heeft precies de roze kleur van de muur. Nu is de slaapkamer helemaal af, hoewel… er komt vast snel een nieuw project. Aan de andere kant van het bed hangt namelijk nog geen nachtlampje… én ik heb nog wat verf over voor een ander schilderproject. Snel meer en voor nu, slaap lekker!

Deze blog maakte ik in samenwerking met Flexa. Ik werk graag samen met merken en bedrijven die bij mijn blog passen. Wil je ook met mij samenwerken? Leuk! Je leest er hier meer over.

2 reacties

 • Reageren
  Marjon
  2 maart 2020

  Hoi Marlies,

  Ik ben benieuwd naar welke kleur roze erop je muur zit.
  Gr.

  • Reageren
   Marlies
   1 mei 2020

   Dat is de kleur Pink Nudity van Flexa!

Laat een reactie achter