Binnenkijken – witte kerst in Nijkerk

Afgelopen woensdag was ik op bezoek bij interieurstylist Dita in Nijkerk. Ze woont met haar man Gerben en zoon Bob (5), dochter Fien (3) en kleine Kaat (1) in een prachtig huis uit 1932. Het huis werd grondig aangepakt voor ze er kwamen wonen. De keuken werd verplaatst naar de voorzijde van het huis en alles, maar dan ook echt alles werd wit geverfd. Ik mocht een kijkje nemen in hun heerlijke familiehuis, in kerstsfeer.

Het eerste wat ik tegen Dita zei toen ik binnenstapte was: ‘Oh, wauw, echt alles is wit. Dat mag ik thuis niet!’ Het wit is echt prachtig en maakt het huis heerlijk licht. Dita vertelt dat het soms ook wel lastig is. Doordat ze ervoor gekozen heeft alles wit te maken en te houden, met hier en daar wat accenten van zwart en hout, is lastig om iets nieuws toe te voegen. Dat hoeft ook eigenlijk niet, want het is prachtig zoals het is.

Je komt het huis binnen in de hal waar je via een schuifdeur de woonkeuken mét open haard en kookeiland binnenstapt. Aan de fijne grote eettafel die ze via Marktplaats kochten staan verschillende stoelen, allemaal wit (geverfd). De ijzeren stoelen zijn van quip & Co, de voorste kinderstoel is van Ikea.

De basis voor de keuken was het grote ladenblok dat Dita en Gerben al voor ze dit huis kochten op de kop hadden getikt. Het kookeiland bouwden ze zelf met betonblokken, in het midden staat het fornuis. Ook de koelkast is weggewerkt in een van de kasten. Op de planken en in de kasten staan veel mooie witte accessoires, gecombineerd met wat hout. Het hout geeft de keuken warmte.

Tussen de middag genoten we van een heerlijke lunch met vers brood, een lekkere tulbandcake én bubbels. Zo kwamen we al lekker in een feestelijke kerstsfeer. Fien hielp goed met het snijden en delen van de cake, elke stoel kreeg een schoteltje – alsof we écht een feestje hadden! Het canvasdoek met tekst aan de wand achter de eettafel bedacht Dita zelf en werd uitgevoerd door Maakt-blij.

De woonkeuken en het zitgedeelte op de benedenverdieping worden gescheiden door een gang, met schommel. Achter de deurtjes bevinden zich de badkamer, bijkeuken, twee kasten en een toilet. Het zitgedeelte ligt aan de achterkant van het huis en ook hier is weer een fijne houtkachel. De ‘kerstboom’ maakte Dita zelf van takken van jonge boompjes die ze een likje zwart verf gaf. Ze zette de takken in een grote pot met aarde en klaar was de minimalistische kerstboom.

In de grote witte kast die Gerben en Dita zelf maakten bergen ze alle boeken en andere spullen op die ze liever niet in het zicht hebben – alles staat er keurig in witte dozen. In de kast staat nu een prachtig kersttafereel met een stal, lichtjes en mooie decoraties. De schommelstoel vond Dita op Marktplaats, net als het krukje dat ze zwart verfde. Het houten hertje dat erop staat is van quip & Co en het lampje naast de kast is van Karwei.

Op de bovenverdieping bevinden zich drie slaapkamers. De ouderslaapkamer, de kamer van de oudste kinderen, Bob en Fien, zij slapen samen in een stapelbed en Kaat heeft haar eigen kamertje. De slaapkamers van de kinderen zijn, net als de ouderslaapkamer, wit. Op de kamer van Bob en Fien zijn fijne inbouwkasten voor speelgoed en kleding. Met wat houten accenten en een klein kerstboompje is de slaapkamer heel sfeervol. Op het kamertje van Kaat heeft Dita één wand geverfd met zwarte krijtverf. Een mooi contrast met al het wit. De kasten op de ouderslaapkamer zijn van Ikea en verfde Dita zelf wit. Door ook een greepje toe te voegen en de kasten hoog op te hangen zijn ze bijna onherkenbaar geworden – tenminste, ik zag niet direct dat het Ikea-kasten zijn. In de slaapkamer voegde Dita een zwart accent toe met kandelaars voor een mooi contrast.

Nadat ik klaar was met fotograferen kletsten we nog gezellig even door aan de keukentafel, over het ondernemerschap (Dita is sinds een jaar zelfstandig interieurstylist), de kinderen en over onze toekomstplannen. Het was een heel gezellige dag en ik ging vol inspiratie naar huis. Hopelijk heb ik jou met deze foto’s ook kunnen inspireren. Ik wens je vast heel fijne feestdagen!

Ben je benieuwd naar meer moois uit het huis, en naar het werk van Dita? Je kunt haar volgen op Instagram onder de naam @sinds1932.

5 reacties

 • Reageren
  Aletta
  23 december 2017

  Hallo!
  Wat ern leuke inspirerende blog hrb je gemaakt! Prachtige fotos en mooie tekst.
  Ik volg haar graag op instagram en raak elke x weer geïnspireerd door al het wit. Alles komt er zo mooi op uit. Dan heb je niet veel spullen nodig.
  Groetjes Aletta (Instagram: wonenop8)

 • Reageren
  Adriana
  23 december 2017

  Wat een mooie binnenkijker!!!, ik ben het nog aan het leren. Dit ziet er super uit?

 • Reageren
  Vicky - Stijl Habitat
  24 december 2017

  Zoooo mooi, ik volg haar al op Instagram maar leuk om nu nog wat extra’s re zien! Fijne feestdagen!

 • Reageren
  Natascha
  24 december 2017

  Wauw wauw! Wéér moet ik zeggen, want de VT wonen met @sinds1932 is bijna stuk gelezen ;-) prachtig licht, wit, eenvoud & knus ..ik ben fan! Groetjes, Natascha @home.and.living.by.natas

 • Reageren
  Eva
  29 december 2017

  Oh wauw die keuken!! En wat hebben ze ook mooie details in huis, less is in dit geval echt more!

Laat een reactie achter