Een kijkje in de eethoek

Sinds de zomer staat er een witte ronde eettafel in onze eethoek en met de komst van de nieuwe schouwombouw in de woonkamer is die eethoek nu helemaal af – hoewel… er staat nog wel wat op mijn wensenlijstje.

Schouw van MDF

Tijdens ons klusweekend – we brachten Madée een dagje bij de broer van Jasper – maakten we samen de schouw(ombouw). Ik heb al eens eerder verteld dat er een groot gapend gat zit met een aansluiting voor een houtkachel. Voor ons hoeft een houtkachel niet zo nodig, ons huis is niet zo groot en met een kachel wordt het algauw heel warm, dus de aansluiting bleef onbenut. Maar als we het huis in de toekomst willen verkopen is het wel handig dat de aansluiting er nog zit. Ik werkte het gat weg met een grote poster in een lijst, maar echt ideaal was dit niet. We besloten een ombouw te maken van MDF en deze te schilderen in dezelfde kleur wit als de muur. Het lijkt nu bijna één geheel, het geeft veel sfeer én ik heb wat extra ruimte om mooie spulletjes uit te stallen.

Op de schouw staat een rotan rijstmand, een houten letter die ik Jasper eens cadeau deed, een vintage camera en de mooie ‘tallow’-kaars van Ontwerpduo die ik kocht bij conceptstore FOLK in Groningen. De vaas is van Bloomingville en er staat een gedroogde schermbloem in.

Even wennen

Sinds de zomer staat er bij ons thuis een ronde tafel in plaats van het rechthoekige steigerhouten exemplaar. Toen we vorig jaar in dit huis kwamen wonen wist ik direct al dat een ronde tafel hier het mooist zou staan. Maar omdat ik het toch wel spannend vond om gelijk een dure ronde tafel aan te schaffen kochten we een tweedehands ronde eettafel op Marktplaats. Met een lik witte verf over de houtkleur was de tafel als nieuw en kon het wennen beginnen. De vorm bevalt goed in de ruimte, al vind ik wel dat er weinig plek is om spullen neer te zetten. Er staat snel iets ‘in de weg’ en ik moest even wennen met het stylen van de tafel. Een bos bloemen in het midden, precies onder de lamp staat bijvoorbeeld heel gek. De styling is vrij minimalistisch, want de tafel staat voor mijn gevoel gauw vol.

In de vaas van Binti Home staan (gedroogde) olijftakken, de emaillen mok is van Dille & Kamille, de mangohouten kandelaar kocht ik bij Loods 5 en de fijne geurkaars is van Mijn Stijl via de webshop House of Products.

Met de poten van de tafel ben ik ook niet erg content, doordat er vier poten zijn is er maar plek voor vier stoelen aan de tafel, net iets te weinig omdat de stoel van Madée vaak ook nog aanschuift. De maat van de tafel is nu 130 centimeter doorsnede, dat mag wel een slag groter en dan moeten we de lamp boven de tafel ook een stukje verplaatsen zodat het geheel wat meer in balans is.

Het is dus maar goed dat we eerst ‘wennen’ aan dit exemplaar, nu weten we goed wat de wensen zijn voor de nieuwe, ronde eettafel. Hoewel ik er nog niet helemaal over uit ben of ik voor een witte tafel of een houten exemplaar zou gaan. Wij sparen in elk geval nog even door…

3 reacties

 • Reageren
  Stella
  5 december 2017

  Wat een mooie en sfeervolle eetkamer!
  Ik wilde ook zo graag een ronde eettafel maar daar is het hier helaas wat krap voor. Nu gaan we een tafel zelf maken (van steigerhout). Succes met jullie zoektocht, wordt vast erg mooi!

 • Reageren
  Laila
  6 december 2017

  Heel mooi!! straalt veel rust uit ook!

 • Reageren
  Eva
  6 december 2017

  Ontzettend mooi zeg! Heel rustig ook door alle kalme kleuren maar toch wel erg warm :)

Laat een reactie achter