Feest in je brievenbus

Kaartjes sturen, ik ben er gek op! Wat is er nu leuker om op de deurmat te vinden dan een zorgvuldig uitgezochte, handgeschreven kaart in een mooie envelop? Wat mij betreft is een kaartje een feestje in de brievenbus! Niet alleen om te ontvangen, maar ook om te sturen! Een kaartje voor oma, een kaartje voor een lief vriendinnetje, een kaartje voor…

Overal waar ik kom verzamel ik de mooiste ansichtkaarten. Vaak val ik voor mooie illustraties (van sara.anne en szaar bijvoorbeeld) of lieve, rake teksten van Jip. Ik hang ze op in huis, geef ze een plekje in een kaartenrek, maar een heleboel kaartjes belanden in mijn ‘kaartendoos’. Mijn moeder had vroeger ook zo’n doos. Wanneer er dan iemand jarig was of ziek of om een andere reden een kaartje verdiende zocht ze een toepasselijke kaart uit de doos om te versturen. Datzelfde doe ik nu ook. Het liefst stuur ik iemand een kaartje zonder speciale reden, want dan is het helemaal een feestje voor de ontvanger, tenminste – dat hoop ik maar!

Bij het schrijven van een kaart betrek ik Madée tegenwoordig ook. We zorgen samen voor een mooi versierde envelop, hiervoor gebruik ik stickertjes en masking tape, en ook Madée mag haar ‘handtekening’ op de kaart zetten en wat stickers plakken. Ik hoop dat ik de fijne ‘kaartendoos’-traditie ook aan haar door mag geven!


Een handgeschreven kaart, een mooi versierde envelop, klaar om te verzenden… Maar waar zijn de postzegels? Ik heb altijd wel wat postzegels in huis, maar op een of andere manier leg ik ze nooit op een vaste plek en ben ik dus, voor ik een kaartje kan versturen, alle lades, notitieboekjes en agenda aan het doorzoeken naar een postzegel. Niet echt handig. Ik zou de postzegels natuurlijk op een vaste plek kunnen opbergen, maar ik zag bij PostNL dat je nu ook met een postzegelcode een kaartje kunt sturen. Met de handige postzegelcode van PostNL koop je online of via de PostNL-app een code van negen tekens die je op je kaartje of envelop schrijft voor je ‘m op de bus doet! Handig!

0 reacties

    Laat een reactie achter