Fietsijdeltuit


Dat ik van mooie spullen hou is geen geheim. Ik geniet er gewoon enorm van als een product mooi is vormgegeven. Van een bijzondere verpakking tot een mooi ontwerp. Dat geldt ook voor fietsen. En dat is eigenlijk al zo lang als ik me kan herinneren zo. Een mooie fiets fietst nou eenmaal lekkerder.

Van mijn eerste, zelf verdiende geld met mijn krantenwijk kocht ik toen ik een jaar of zestien was een knalrode Kronan fiets. Wát was ik daar blij mee. Een vriendinnetje noemde mij destijds een ‘fietsijdeltuit’. En ja, dat ben ik nog steeds. Mijn rode fietsje was echt aan vervanging toe en stiekem is de kleur ook niet echt meer mijn lievelings dus op mijn wishlist stond een nieuwe fiets. Een Veloretti. Wat een feest was het toen bleek dat Jasper in het geheim (voor zover dat lukte, een geheim voor mij bewaren is nogal moeilijk, ik kom er toch wel achter) deze pracht van een fiets had gekocht. Als cadeau voor mijn afstuderen en alvast voor mijn verjaardag afgelopen september.

Het model dat ik heb is de ‘Robyn’ in de kleur ‘Pebble Grey’. De fietsen van Veloretti zijn ontworpen vanuit de visie dat er in Nederland zoveel fietsen zijn, nog meer dan burgers, maar dat er niet een fiets was die er én mooi uit ziet én fijn fietst én ook nog eens betaalbaar is. De fietsen van Veloretti zijn daarom ‘simple, clean and affordable’. Je kunt de fietsen alleen online bestellen en je fiets wordt geleverd in een grote kartonnen doos waarna je hem zelf (of een handige schoonvader in mijn geval) in elkaar kunt zetten.

Het ontwerp van de fiets is heel simpel gehouden, zonder poespas en een tikje retro. Ik ben zelf helemaal verliefd op het mandje voorop. Dat ziet er niet alleen heel gezellig uit, maar is ook enorm handig. Voor boodschappen, tassen en bloemen bijvoorbeeld.

Elke keer als ik mijn nieuwe fiets zie staan krijg ik een kriebeltje in mijn buik. Hij is écht mooi en omdat ik nu geen auto heb maken de fiets en ik (en Madée gezellig tegen mij aan in de draagzak) heel wat kilometers. IJdeltuit dat ik ben maakte ik gauw nog even wat mooie foto’s van de fiets voordat er een (stiekem niet zo mooi) kinderzitje (ja, dat kan er ook gewoon op!) op geïnstalleerd wordt… Op naar nog meer kilometers fietsplezier mét kinderzitje, want: niet perfect is ook goed!

6 reacties

 • Reageren
  Dita
  5 november 2017

  Mooie fietsen zijn het inderdaad. Fietst het een beetje met kinderzitje op deze fiets? Ik heb zelf een roze Gazelle miss grace. Een hele degelijke en leuke fiets waar het zitje voor Mila ook prima op past. Wel ben ik die roze kleur na al die jaren wat beu dus ik wil een keer een andere.

 • Reageren
  Rianne
  5 november 2017

  Dat mandje maakt hem ook echt af, heel mooi! Wil ook wel zo’n fiets!

 • Reageren
  Machteld
  30 juli 2018

  Marlies, Hi!
  Een dringende vraag: past het kinderzitje voorop MET het mandje???
  (En welk kinderzitje?)

  • Reageren
   Marlies
   30 juli 2018

   Hi Machteld! Het past :) Ik heb een Bobike zitje! De fietsenmaker vertelde me dat het niet kon, maar eigenwijs, dus toch geprobeerd, het gaat prima!

   • Reageren
    Eva Koper
    29 juli 2021

    Hoi Marlies,
    Mag ik vragen welk Bobike zitje dat is? Ik heb een Yepp voorzitje gekocht en dat past helaas niet i.c.m. het mandje. En het mandje is juist zo leuk!

 • Reageren
  Natalja
  13 maart 2019

  Ha Marlies, heb je ook een foto vd fiets met voorzitje? Ik ben ook toe aan een nieuwe fiets en mag binnenkort eindelijk met m’n kleine spruit gaan fietsen? Ben benieuwd!! :)

Laat een reactie achter