On the go met Fjällräven


Best ironisch toch? Om, als je ein-de-lijk bent afgestudeerd en dus je schooltas aan een vlag had mogen hangen, een nieuwe (school)tas uit te zoeken. Gelukkig is mijn nieuwe rugtas niet alleen heel geschikt om mee naar school of college te nemen, ik neem hem tegenwoordig overal mee naartoe.

Al een tijdje zag ik om mij heen steeds meer rugzakken op duiken. Zelf was ik daar nooit zo van, ik ben meer van de leren schouder- of handtassen met een stoer karakter, de Paper Bag van MYOMY bijvoorbeeld is een echte favoriet. Toch leek een rugtas me wel erg handig, er past gewoon net even wat meer in (en dat is handig met een babymeisje kan ik je vertellen) én het draagt ook nog eens heel fijn.

De rugtassen van het Zweedse merk Fjällräven werden in 1978 ontworpen voor Zweedse schoolkinderen zodat zij zonder rugklachten hun boeken konden dragen. De maat van de tas is gebaseerd op twee A4 ringmappen en dus ook heel geschikt om (school)boeken en je laptop in mee te nemen. Oh en een leuk extraatje is dat er in de tas een uitneembaar zitkussentje zit. Tot nu toe heb ik die nog niet gebruikt, maar wie weet komt ‘ie ooit nog eens van pas.

Je kent de populaire Kånken rugzak vast wel van alle fijne snoepkleurtjes waarin ‘ie verkrijgbaar is. Ik koos uiteraard voor een groen exemplaar. Het model dat ik heb ik ‘No. 2’, uitgevoerd in slijtvast materiaal van een combi van polyester en katoen met een speciale waxcoating waardoor de tas wind- en waterbestendig is. Wel zo fijn nu de herfst echt is begonnen. Mooi ook aan dit model is dat de details uitgevoerd zijn in cognackleurig leer, dat maakt de tas nét even wat stoerder én specialer. Je begrijpt dat deze tas stiekem ook heel vaak gewoon rondslingert in ons interieur, omdat ‘ie daar perfect in past en niet altijd met bloemetjes erin hoor!

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik ben lid van hun bloggersnetwerk en werk regelmatig met ze samen. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen. De foto’s waar ik zelf op sta zijn gemaakt door lieve Jorian.

3 reacties

 • Reageren
  Rianne
  8 november 2017

  Grappig, ik heb toevallig gisteren praktisch dezelfde tas gekocht, maar dan zonder het bruin! Maar dan de ‘nep’-variant, haha. Erg mooi deze!

  • Reageren
   Stella
   20 november 2017

   Wat is die nep variant? Ben benieuwd!
   (En is ie ook betaalbaar?)

 • Reageren
  Britt
  12 november 2017

  Ik heb hem in het navy blue en hij is zooooo zalig! Echt perfect voor school en andere activiteiten. ((:

Laat een reactie achter