Tips voor je feesttafel

Heerlijk geurende eucalyptus, mooi servies en warme lichtjes. In samenwerking met Dille & Kamille dekte ik dit jaar de kersttafel met pure en natuurlijke materialen. Met als extraatje een feestelijke tafel speciaal voor de kleine feestgangers. Ik hoop je te kunnen inspireren de tafel mooi te dekken de komende feestdagen!

Breng je huis in kerstsfeer met een krans van eucalyptus

Met een krans van verse eucalyptus breng je je huis in een handomdraai in kerstsfeer. Ik kocht een flinke bos fijne eucalyptus bij de bloemist en nam een grote metalen ring als basis. Met wat takjes eucalyptus en metaaldraad maakte ik er een minimalistische krans van die in elk interieur goed past. Ik liet bewust een stukje open voor een verrassend effect.

De krans hangt mooi boven de schouw. Op de schouw zelf zetten we wat kerstboomkaarsjes, waxinelichthouders en een heerlijke geurkaars in combinatie met een houten diertje en een apothekersflesje met eucalyptus en craspedia (het gele bolletje).

Natuurlijk en puur

Voor de styling van de kersttafel gebruikten we bestek uit de serie ‘esdoornhout’ van Dille & Kamille, gemixt met ons eigen bestek, want je hoeft écht niet alles nieuw te kopen. Het mixen van bestek levert verrassende combinaties op. Om het servies legden we heel losjes een touwtje, dat versterkt de natuurlijke sfeer nog eens. We kozen als servies voor de kersttafel een van de nieuwste serviezen van Dille & Kamille, steengoed met reactieve glazuur. Elk stuk is uniek en de grijze kleur is fijn neutraal om te combineren met groen, hout, blauw en okergeel. Omdat we de sfeer van de kersttafel graag natuurlijk wilden houden kozen we ervoor om geen tafelkleed te gebruiken – hoe chique dat ook staat met kerstmis. We drapeerden in plaats daarvan een tafelloper in het midden van de tafel om hierop de borrelplank met lekkere hapjes uit te kunnen stallen. Op de borden legden we een takje eucalyptus en een gedroogde papaver, hoe natuurlijk wil je het hebben?

Wil je elke gast verrassen met een klein cadeautje? Wij pakten de cadeautje in met een stoffen servet. Furoshiki noemen ze dat in Japans. Vouw het servet om het cadeautje heen, strik erin en klaar. Heb je het servet nodig tijdens het diner? Dan pak je het cadeautje uit…

Kindertafel dekken

Op het vintage kindertafeltje legden we een tafelloper met sterretjes uit de kerstcollectie van Dille & Kamille. Een bordje van acaciahout, emaillen mokken en het bestek met esdoornhouten handvat (koffielepel en gebaksvork) geven ook deze feesttafel een natuurlijke uitstraling – en, wel zo fijn: het kan allemaal tegen een stootje! Met de feestelijke tafelconfetti in de vorm van letters legden we de namen van de feestgasten bij hun plekje en de cupcakes kregen een extra feestelijke touch met een sterrenprikker. Een vrolijke partycracker kon op deze kersttafel natuurlijk niet ontbreken! Laat het feest maar beginnen…

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met Dille & Kamille. Ik werk graag samen met bedrijven die bij mij en mijn blog passen. Voor deze samenwerking ging ik aan de slag met Jorian. Samen verzorgden we de styling en Jorian maakte de foto’s voor deze opdracht. We hopen nog vaker op deze manier te kunnen samenwerken om jou te inspireren!

 

0 reacties

    Laat een reactie achter