Voorlezen in de tent


Hoera! Het is Kinderboekenweek. Een mooi moment om een nieuw boek uit te zoeken in de mooiste boekenwinkel van Nederland en een fijn voorleesplekje te maken op de slaapkamer van Madée.

Als kind was ik gek op lezen. Ik kon helemaal opgaan in een leesboek en was dan ook vaak in de bibliotheek te vinden. Niet gek dat ik voor een studie Nederlands koos waarbij ik nóg meer mocht (moest) lezen. Tegenwoordig lees ik helaas niet zoveel meer, ik kan de rust er niet voor vinden of ik maak er geen tijd voor. Wel hou ik enorm van mooie boeken en nu ik zelf moeder ben vooral van prachtig geïllustreerde kinderboeken. Ik hoop de liefde voor lezen en mooie boeken ook aan Madée door te kunnen geven. Samen met Madée zocht ik in de allermooiste boekwinkel, Waanders in de Broeren, echt als je in Zwolle brengt móet je deze winkel in de kerk bezoeken, een nieuw boek uit voor de verzameling. Een fijne nieuwe traditie.
Op de kamer van Madée maakte ik een fijn voorleesplekje. Hiervoor gebruikte ik de prachtige Dots Tent van Ferm Living. Deze tent stond al een tijdje op mijn wishlist (deze link gaat naar mijn wishlist op Pinterest, een handige manier om een verlanglijstje bij te houden!). De tent is lekker stoer, maar toch lieflijk door de stipjes en het fijne is dat je hem gemakkelijk weer opklapt én hij precies in de inbouwkast past. Het design staat niet alleen mooi op de kinderkamer, maar ook in onze woonkamer mag de tent best staan. Een kinderkamer hoeft wat mij betreft trouwens helemaal geen design kinderkamer te zijn. Juist het mixen van design en oude spullen vind ik leuk.

Het ontwerp van de tent is van Trine Andersen die ook de oprichtster is van het Deense designmerk Ferm Living. Een merk waarvan er wel meer items op mijn verlanglijstje staan. Het poppenhuis is bijvoorbeeld ook zo’n plaatje! Maar er is meer, de collectie bestaat niet alleen uit baby- en kinderspullen, Ferm Living heeft ook behang, lampen, muurstickers, sierkussens, keukenbenodigdheden, vazen, dekbedovertrekken en de mooiste woonaccessoires in het assortiment. Alle collecties worden geïnspireerd door eenvoud en Scandinavische tradities én om te voorkomen dat de ontwerpen saai worden, worden ze allemaal voorzien van fijne, opvallende grafische kenmerken en prints, zoals de stippen op deze speeltent dus.

Toen Madée nog wat kleiner was zette ik het Mozesmandje waar ze de eerste maanden in sliep in de tent. Zo had ze een heerlijk plekje om lekker te liggen kletsen met haar knuffels én om door de raampjes kiekeboe met ons te spelen – succes gegarandeerd. Inmiddels kan de dame uit het mandje klimmen, dus heb ik het mandje vervangen door een fijn schapenvachtje en wat lekkere kussens. Een fijn plekje om een verhaaltje voor te lezen.

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met MisterDesign. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.

Bewaren

1 reactie

  • Reageren
    Stella
    17 oktober 2017

    wat een prachtig kindje is het toch!
    (En leuke tent en boeken) <3

Laat een reactie achter