Hoera! Welkom Fenne Madée + sneak peek babykamer

Wauw, 2016 is voor ons heel mooi geëindigd! Op 29 december is onze dochter Fenne Madée geboren. Inmiddels is de kleine dame alweer meer dan een week oud, is de kraamhulp de deur uit en proberen we met z’n drietjes een nieuw ritme te vinden. We genieten volop van Madée, het is een heel lief en tevreden meisje.

Vandaag laat ik je een sneak peek van de babykamer zien. Het kamertje is nog niet helemaal af, haar ledikantje moet bijvoorbeeld nog geschilderd worden en de gordijnen hangen nog niet – gelukkig slaapt ze de komende tijd nog lekker op onze slaapkamer. De basis van de babykamer is lekker fris wit, om toch wat kleur en contrast toe te voegen verfden we op twee muren een lambrisering in de kleur ‘stone’ van vtwonen. Het is een prachtige matte kleur, tussen groen en grijs in.

Naar een idee van Pinterest gebruikte ik drie kruidenrekjes van Ikea als plankjes. Het onderste plankje hangt op de kop zodat hier kledinghangertjes aan kunnen hangen. De plankjes gebruik ik om de mooiste spulletjes uit te stallen, haar eerste schoentjes, de veel te dure – maar oh zo mooie – houten camera van Fanny & Alexander en een mooie kaart van Maartje van den Noort.

Boven de commode – een kastje dat Jasper eens via Marktplaats kocht – hangt een DIY plank. Ik kocht twee leren riemen waar ik gaatjes in maakte en hing er een blank houten plank tussen. De poster boven de commode is van Desenio. Op de commode staan twee opbergdozen, de zachtroze is van House of Products en de grijze van House Doctor. De slofjes haakte mijn moeder zelf. Naast de commode staat een oude schoolstoel met daarop twee kussens die ik ooit eens gebruikte voor een styling en de knuffel die zuslief voor Madée haakte.

Het bureautje heeft een leuk verhaal. Toen wij ons huis al wel hadden gekocht, maar de sleutel nog niet hadden, reed Jasper door de straat. Hij zag dit bureausetje in de straat staan met een briefje erop ‘gratis meenemen!’. Het setje is dus van iemand hier in de straat geweest en is eerst naar Amersfoort vervoerd om vervolgens weer in de straat terug te keren!

Boven het bureau hangt een fotolijst van Hema met hierin een poster uit het vtwonen posterboek. Ik vind deze kleur zó mooi! Die zou ik ook wel wat meer in huis willen toepassen. De houten wandhaak is van Bloomingville en de lampionnetjes kocht ik bij Action. Op het bureautje staat een fotolijst met print van Desenio.

Aan de muur hangt een handgemaakte leren vlaggenlijn van JeeBags. Janneke maakt de mooiste tassen van leer. Deze slinger maakte ze van restleer en kocht ik oorspronkelijk met mintgroene vlaggetjes – ook mooi, maar niet echt passend voor de kamer van ons meisje. Janneke heeft op mijn verzoek wat roze, gouden en bordeauxrode vlaggetjes gemaakt zodat de slinger beter op het kamertje zou passen! Tegen de muur waar de vlaggenlijn hangt komt straks ook het ledikant – een vintage spijlenledikant via Marktplaats – te staan. Ik twijfel nog een beetje over de kleur die we het bedje gaan geven. Neutraal wit of misschien wel een mooie steenrode kleur? Ik laat het jullie weten!

Psst! De poster boven de commode is van Desenio, een webshop waar ze oneindig veel prachtige prints verkopen. Met de code marlies25 krijg je op 10, 11 & 12 januari 25% korting op alle prints.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

10 reacties

 • Reageren
  Stella
  10 januari 2017

  Wauw wat een mooi kamertje zeg! Gekke vraag misschien: maar die wit-groene blaadjesdessin op de foto van de wieg, is dat de vloer?? Lijkt me sterk.. maar wat is het dan wel, hihi

  • Reageren
   Marlies
   12 januari 2017

   Haha het wiegje staat in de box, dus het is het boxkleed. Het kleed is zelfgemaakt door mijn moeder en de stof kocht ik bij stoffenwinkel Jan Sikkens in Zwolle.

 • Reageren
  Marjan
  11 januari 2017

  Gefeliciteerd Marlies, wat een prachtig meisje is het! Lekker genieten en knuffelen de komende tijd. Ik wens jullie veel gezondheid en liefde toe!

 • Reageren
  MIranda
  11 januari 2017

  Van harte gefeliciteerd met jullie dochter, wat een plaatje. En een heel mooi kamertje, ben erg benieuwd naar het ledikantje..

 • Reageren
  Jeanette Renting
  11 januari 2017

  Prachtig kindje. Van harte gefeliciteerd en veel geluk.

 • Reageren
  Dita
  11 januari 2017

  Gefeliciteerd met jullie mooie meid. Wat een mooie foto’s! Die plankjes vind ik echt super leuk. Ik ga eens kijken of we die ook voor Mila haar kamer kunnen maken.

 • Reageren
  Eva
  11 januari 2017

  Gefeliciteerd met jullie meisje! Wat een prachtnaam ook <3
  En de kamer is ontzettend mooi, de details zijn geweldig en dat idee van die kruidenrekjes heel erg slim!

 • Reageren
  Angelina
  12 januari 2017

  Ahh wat is het toch een prachtig meisje! En wat leuk haar slaapkamer, zo lief. <3

 • Reageren
  Ageeth Mooij
  14 januari 2017

  Van harte gefeliciteerd met jullie roze wolkje. Er is geen mooier kado dan het ouderschap.

 • Reageren
  Het mooiste kamertje » marlieshuisman.nl
  16 januari 2018

  […] dit ‘nieuwe hoekje’ staat het oude bureautje – het leuke verhaal over het bureautje kun je hier lezen. Hier zette ik de mooiste prentenboeken die we kregen voor Madée neer en ik haalde het […]

Laat een reactie achter

Scroll Up