Het mooiste kamertje

De kamer van Madée is zonder twijfel mijn favoriete kamer in ons huis. Het is een fijne plek om lekker te schuiven met alle mooie spulletjes. Want is er veel leuks en moois voor op baby- en kinderkamers. En wat sleep ik veel moois voor op dat kamertje ons huis in…

Laatst was het weer zover: op fonQ.nl zocht ik een mooie rugzak en een kapstokhaak uit. De rugtas is inmiddels allang in gebruik genomen, over de haak twijfelde ik nog een poosje waar ik die op wilde hangen. Uiteindelijk kreeg hij een mooi plekje dichtbij de deur. Ik zie het al helemaal voor me hoe ze later als ze groot is (help!) haar tasje van het haakje pakt als ze naar school gaat…


Goed, nieuwe spulletjes en dus tijd om de boel qua styling weer eens aan te pakken. Ik hing nog een haakje (look-a-like Muuto dot van Praxis) bij de boomstamkapstokhaak van HK Living. Verschillende (kapstok)haken op de kinderkamer zijn een leuke manier om mooie spulletjes ‘ten toon te stellen’. Ik versierde het muurtje verder met twee lijstjes: in het bovenste lijstje een heel toepasselijke tekst van gewoon JIP.

ga maar, groei
maak plezier en geniet
van de wereld om je heen
van wat het leven biedt
ga maar, groei
voel je vrij
en al zijn we niet altijd samen
ik ben altijd dichtbij

In het andere lijstje een mooi kaartje van sara.anne studio – binnenkort meer leuks van dit creatieve meisje! Het houten kaartje is van Zusss. Aan het andere haakje hangt de geweldige houten camera van Fanny & Alexander.


Naast dit ‘nieuwe hoekje’ staat het oude bureautje – het leuke verhaal over het bureautje kun je hier lezen. Hier zette ik de mooiste prentenboeken die we kregen voor Madée neer en ik haalde het hertje weer uit de kast. Dat kan nu best toch met de herfst in aantocht.

Toen ik het schooltasje van Sebra ontving vond ik de kleur gelijk heel mooi en wat bleek: het is precies dezelfde kleur als de kleur die we het retrobedje van Madée gaven: vintage roze van Karwei. De stoere roze kleur staat heel mooi bij de groene kleur (stone van vtwonen) op de muur. Het bedje moet helaas binnenkort plaats maken voor een ander bedje – deze is wat laag en we zijn bang dat ons dametje er snel uit gaat klimmen.
Het plankje boven de commode heb ik wat omhoog gehangen – de leren plankdragers een stukje korter gemaakt – zodat de grijpgrage handjes van het meisje er niet meer bij kunnen. Ik bleef bezig met alles terug zetten! Een goed moment om ook hier maar even de boel opnieuw te stylen: de schoentjes zijn van Donsje Amsterdam en het konijnenlampje is van Wibra en als ik hem aan doe beginnen Madée haar oogjes helemaal te stralen!

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik ben lid van hun bloggersnetwerk en werk regelmatig met ze samen. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.

Bewaren

9 reacties

 • Reageren
  Marinka
  13 september 2017

  Prachtige kamer hoor! Hier hou ik helemaal van!! De kleuren, haar commode, het oude bureautje. Love it! Lots kamer is iets liever, maar ik zie ook veel herkenbare items, zo leuk! Nu ik dit zo zie bedenk ik me dat ik ook nog wat extra haken wil. Heb nog dippies liggen, maar gauw aan de slag. Is het eigenlijk welngord weer voor. Fijne dag!

  • Reageren
   Marlies
   15 september 2017

   Jaa de Dippies zijn zo leuk! :) Ik ben benieuwd!

 • Reageren
  Linsey van beersum
  21 september 2017

  Wat een super leuke kamer!
  Ben erg benieuwd welke kleur je op de muur hebt gebruikt?

  • Reageren
   Marlies
   22 september 2017

   Dankjewel! Het is de kleur ‘stone’ van vtwonen, de verf is verkrijgbaar bij Karwei! :)

 • Reageren
  Kringloopgeluk » marlieshuisman.nl
  17 januari 2018

  […] ik met de medewerkster naar de kinderhoek liep viel mijn oog ineens op een prachtig retro ledikant. Hetzelfde ledikant als wat we eerder voor Madée hadden, maar dan een slagje groter en dus wél veilig! Hoera! Dit was echt een kringloopgelukje, ik had er […]

 • Reageren
  Samantha
  9 oktober 2018

  Wat leuk! Het antieke bedje om de kamer van mijn dochter wordt precies die kleur. Nu had ik een leuk behangetje gezien https://www.roomseven.com/nl/field-of-flowers-mintgruen.html maar nu ik deze achtergrond bij het bed zie twijfel ik enorm…. ik moet de antieke kast ook nog verven… heb je leuke kleur ideeen? Is de gehele kamer geverfd met de halve muur? Of 1 Kant?

  • Reageren
   Marlies
   13 november 2018

   Wat mooi zeg, dat behang! Wij hebben 2 muren in de kamer voor de helft geverfd! 1 muur is nog wit, maar daar zou een behangetje ook niet misstaan! Ik zou kiezen voor een kleur die in het behang zit :-)

 • Reageren
  Yvonne
  17 november 2018

  Super leuk! Waar is het slingertje van?:-)

  • Reageren
   Marlies
   1 december 2018

   De slinger is van Jeebags!

Laat een reactie achter

Scroll Up