Slapen in neutraal groen

Mijn plan was de slaapkamer neutraal te houden qua kleur. Ik wilde een frisse, lichte slaapkamer creëren met natuurlijke tinten en materialen. Eén kamer in huis waar geen groen te zien zou zijn – in tegenstelling tot onze slaapkamer in het oude huis. Zoals de titel van deze blogpost al doet vermoeden is dat mislukt.

Op de slaapkamer staat een oude lockerkast die we gebruiken als kledingkast. Aanvankelijk paste al onze kleding er prima in, totdat ik klaar was met alle zwangerschapskleding en de dozen ‘normale’ kleding besloot uit te zoeken. Je raadt het al: veel te weinig plek! Omdat ik zelf (nog) niet in staat was om mee te gaan naar de Ikea stuurde ik manlief op pad met de opdracht kastjes te kopen voor de slaapkamer. Vanuit de Ikea appte hij nog: ‘De kastjes die jij wilt vind ik niet mooi!’ en hij stuurde een foto van de groene variant van de Besta ladekastjes. Waarop ik: ‘Mooi!’ antwoordde. Niet met de bedoeling dat hij die moest kopen, maar dat deed hij toch. Om een lang verhaal kort te maken: geen neutrale, kleurloze slaapkamer, maar wel fijne extra opberg- (en style-)ruimte.

Gelukkig is groen voor mij inmiddels ook een neutrale kleur geworden en staat de kleur prachtig bij ons steigerhouten bed en de andere houten accessoires waarmee ik de kastjes stylde. Naast hout koos ik er ook voor om met goud te werken. In de woonkamer vond ik de gouden accessoires (na kerst) niet echt meer tot hun recht komen, dus verhuisden ze naar boven. Het goud kleurt mooi bij het blanke hout en het groen van de kastjes.

Het witte (wand)kastje hing in de oude badkamer en dient nu als opbergplek voor (lelijke ;)) verzorgingsproducten. Mijn sieraden zijn sinds onze bruiloft in september ook goudkleurig – een zilveren trouwring vonden we allebei een stuk minder mooi staan. Sindsdien verzamel ik steeds meer goudkleurige sieraden. Ik berg ze op in de prachtige Jewellery Box Sieradendoos van het Deense MENU Design. Het ontwerp voor deze sieradendoos is van Theresa Arns en staat zo mooi op de kastjes. Het blanke hout is mooi afgewerkt en de spiegel kun je openklappen, maar ook dicht – handig tegen stof!

Aan de muur boven de kastjes hing ik verschillende spiegels en een houten poster van Zusss. Ik vind de tekst zo leuk en lekker toepasselijk voor de slaapkamer.

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met MisterDesign. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3 reacties

 • Reageren
  Rensina Steursma
  5 juli 2017

  Wauw heel erg mooi zeg!
  Ik hou van je styltje en vind ook je nieuwe sieradenkistje geweldig.

 • Reageren
  Stella
  9 juli 2017

  Wauw, supermooi en inspirerend!

 • Reageren
  Kleine wasjes, grote wasjes » marlieshuisman.nl
  6 mei 2019

  […] zette ik de Brabantia Linn ook even op onze slaapkamer. Hier hadden we extra opbergruimte nodig – de groene ladekastjes die er stonden maakten daarom plaats voor witte kastjes mét een extra lade erbovenop. Toen er nog […]

Laat een reactie achter