Schoonmaken in stijl


Het huishouden, niet mijn favoriete bezigheid. Liever besteed ik de tijd dat ik thuis ben aan het stylen en veranderen van ons interieur dan aan het schoonmaken ervan. Toch ontkom je er (helaas) echt niet aan en al helemaal niet een klein rondkruipend meisje dat vooral heel goed is in haar outfits vies maken. Dus als ik het doe, dan maar in stijl met mooie en fijne producten.

Van het bedrijf Seepje kreeg ik hun ‘superschillen’ toegestuurd. Misschien ken je ze wel: deze schillen zijn afkomstig van de Sapindus mukorossi vruchten en bevatten een natuurlijk vorm van zeep. Wanneer ze in de wasmachine in aanraking kopen met water komt deze zeep vrij. Perfect om te gebruiken voor de was: het is een hypoallergeen wasmiddel en maakt de was écht goed schoon en heerlijk zacht. Ik ben fan! Ziet er ook mooier uit dan een fles wasmiddel (die hebben ze trouwens ook – in lieve kleurtjes en gemaakt van gerecyclede melkflessen).

Om het in huis lekker(der) te laten ruiken spray ik graag even met een roomspray in het rond. Deze twee van Mijn Stijl en Meraki zijn favoriet – natuurlijk ook vanwege de mooie verpakkingen. Even sprayen en het ruikt weer lekker fris. Vooral in de slaapkamer vind ik dit erg fijn omdat ik, nu het water kouder is, het raam niet altijd open zet. Ook een geurzakje en de soja-geurkaars verspreiden op onze slaapkamer een fijne geur.


Het stoffer en blik dat ik tegenwoordig gebruik om de kruimels na de lunch op te vegen is ook zo’n mooi product. De set is van het prachtige merk Menu Design en is ontworpen door designer Jan Kochanski. Ik word heel blij van de vormen en materialen die Menu design gebruikt in hun ontwerpen. Over dit design is goed nagedacht: de veger past precies in de ‘trechter’ van het blik én door de trechter kun je het vuil in het blik zelfs in de kleinste afvalemmer deponeren. Ook fijn: de veger is gemaakt van beukenhout en paardenhaar. Mooie natuurlijke materialen en prachtige vormen. In onze keuken staan ook de prachtige peper- en zoutmolens en er staan nog heel wat Menu accessoires op mijn wishlist.

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met MisterDesign en bevat producten die mij door bedrijven zijn toegestuurd. Je kunt hier meer lezen over samenwerkingen.

4 reacties

 • Reageren
  Greet
  1 december 2017

  Prachtig! Fan van je mooie fotografie :) mijn ultieme schoonmaak tip voor vieze voegen in de badkamer.. Pak een nagelborsteltje met Glorix en maak daarmee je voegen schoon, laat een ochtend intrekken en voila welkom witte voegen!

 • Reageren
  Laila
  4 december 2017

  Wat een leuke winactie! Dit is mijn ultieme schoonmaaktip: Doe citroensap van 1 citroen met een beetje water in een kom en plaats dit in de magnetron. Zet de magnetron aan op ongeveer 4 minuutjes op de hoogste stand. Daarna kan je door de stoom, het vuil gemakkelijk met een doekje wegvegen.

 • Reageren
  Linda van de Burgt
  8 december 2017

  Oh wauw wat een mooi design! Mijn tip: een drupje autopoets op een doek en de spiegels en kranen blinken als nieuw. Dagen erna veeg/spoel je vlekken zoals zeep en tandpasta er zo af!

 • Reageren
  Marleen
  11 december 2017

  Wat een mooi design! Zo wordt schoonmaken nog bijzonder. Gebrui dagelijks een stoffer en blik voor de kattenbak, maar zo’n lelijk ding… Mijn ultieme tip: uitbesteden ;-)

Laat een reactie achter