Speelkeukentje

In een eerder blog vertelde ik dat ik bij de kringloop een houten speelkeukentje gevonden had. Madée kreeg het van ons voor haar eerste verjaardag. Maar al die tijd was het keukentje een doorn in het oog in ons interieur (je ziet straks waarom). Afgelopen week vond ik eindelijk tijd om het keukentje op te knappen en het is echt onherkenbaar geworden, kijk je mee?

Al een tijdje geleden stuitte ik via Pinterest op een blog waarbij de best verkochte Ikea-keuken omgetoverd was tot een niet-standaard prachtexemplaar. Dit voorbeeld werd mijn inspiratie voor het opknappen van het kringloop speelkeukentje. Ik wilde graag dat het keukentje mooi in ons interieur zou passen, maar het moest geen heel uitgebreid, en vooral ook niet te duur project worden.

Zo ging ik te werk

Ik verfde het hele keukentje in een grijze kleur (‘saliegrijs’ van Karwei). Deze verf hadden we eigenlijk gekocht om een van onze deuren te verven, dus stond al in de kast. Ik verving de rode knopjes door beukenhouten knoppen van de bouwmarkt en verving het handvat door twee leren greepjes van leer dat ik nog had liggen. Bij de bouwmarkt liet ik een nieuwe kookplaat en een achterwandje op maat zagen. In deurtje plaatste ik ook een houten plaatje, zo is alle troep mooi uit het zicht. Met twee stukken leer en een houten plankje maakt ik nog een wandplankje. Leuk om iets op te kunnen zetten en zo komt het leer ook weer terug. Aan de zijkant van het keukentje bevestigde ik nog een houten knop om iets aan op te kunnen hangen.

De styling van het speelkeukentje

Voor haar verjaardag had Madée al verschillende keukenaccessoires gekregen zoals houten groenten, bamboe bekertjes, een garde en spatel. Bij fonQ zocht ik nog wat mooie accessoires uit om de keuken verder mee te stylen. Het assortiment houten kinderspeelgoed is er lekker uitgebreid en ik werd direct verliefd op het kooksetje van Bloomingville Mini. De grijze kleur van het setje is nagenoeg hetzelfde als de kleur van het keukentje, dus dat staat erg mooi. Het bordje in de vorm van een wolk gebruikte ik alleen voor de styling, het is een prachtig bord, maar wel breekbaar. Hij staat nu veilig in de keuken en wordt af en toe gebruikt voor een boterham. In de opbergmand met witte stippen, ook van Bloomingville, bergen we al het andere speelgoed op (stiekem staat er buiten beeld nóg zo’n mand, want wat verzamel je snel veel speelgoed!). Het ovenwantje vond ik in de Paascollectie van Dille & Kamille en het zakje waar het plantje in staat is van Uashmama.

Elke keer als ik nu naar het keukentje kijk word ik helemaal blij, het is precies geworden zoals ik had bedacht en ik ben stiekem best trots dat ik het helemaal zelf heb gedaan (inclusief boren!). Dat smaakt naar meer, dus wie weet wat allemaal nog meer ga maken de komende tijd… Madée speelt al graag met het keukentje: ‘Koken!’, roept ze dan. Ik denk en hoop dat ze er heel veel plezier van gaat hebben.

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik ben lid van hun bloggersnetwerk en werk regelmatig met ze samen. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.

4 reacties

 • Reageren
  Gemma
  30 maart 2018

  Wat geweldig leuk geworden. Heel mooi met alles er op en aan. Ik ga nu een poppenhuis opknappen voor mijn kleinkinderen, dus dit inspireert enorm. Erg mooi!! Complimenten!!

 • Reageren
  Annelies Quackelbeen
  4 november 2018

  Wat een prachtig keukentje en wat is de kleur mooi. Zeker inspiratie voor mij

  • Reageren
   Marlies
   13 november 2018

   Dankjewel Annelies, leuk om te horen! :-)

 • Reageren
  20 x de meest duurzame Sint cadeaus - Thuis bij Stella
  5 november 2020

  […] een keukentje bij de kringloop en pimp deze, zoals Marlies hier […]

Laat een reactie achter