Kringloopgeluk

Het is een van onze vaste uitjes: de kringloop. Elke week breng ik samen met Madée een bezoekje aan een van de kringlopen in Zwolle. Niet vaak vertrek ik er met lege handen, maar een tijdje geleden hadden we écht geluk!

Ondanks dat we elke week gaan zien we niet vaak dezelfde spullen. Het assortiment in een kringloopwinkel wisselt elke dag. Items waar ik altijd naar zoek: ouderwetse weckpotten, bloempotten en mooie emaillen keukenspullen. Ook breng ik tegenwoordig altijd een bezoekje aan de ‘kinderafdeling’ waar ik zoek naar mooi houten speelgoed. De weckpotten vind ik eigenlijk altijd wel, ik spaar ze voor in onze nieuwe keuken (die hopelijk snel gerealiseerd wordt, want ik heb zoveel mooie plannen). Het speelgoed is wat lastiger omdat de kinderafdeling ook gebruikt wordt door kinderen die met het speelgoed spelen (troep!) en omdat veel speelgoed van plastic is, of niet mijn smaak.

Tijdens ons tripje van een paar maanden geleden hadden we wel heel veel geluk: ik zag een mooi blankhouten vintage hobbelpaard en een houten keukentje. Het hobbelpaard kreeg een plekje op Madée haar kamertje. Nu ze er groot genoeg voor is zit ze er graag in als ik de was opruim boven. Het keukentje staat beneden in de woonkamer en was ons cadeau voor haar eerste verjaardag. Door griep en andere prioriteiten heeft het nog geen opknapbeurt gekregen, maar zodra hij in ons interieur past zul je hem hier vast voorbij zien komen.

Deze twee vondsten kreeg ik natuurlijk nooit mee op mijn fiets, dus ik reserveerde de spullen zodat ik ze later op kon halen. Toen ik met de medewerkster naar de kinderhoek liep viel mijn oog ineens op een prachtig retro ledikant. Hetzelfde ledikant als wat we eerder voor Madée hadden, maar dan een slagje groter en dus wél veilig! Hoera! Dit was echt een kringloopgelukje, ik had er al zo vaak tevergeefs naar gespeurd op Marktplaats. Ook dit bedje werd gereserveerd en de volgende dag haalden we alles met de auto op.

Boven het nieuwe retro bedje, dat ik de kleur ‘olive green’ van Flexa gaf, hangt nu een prachtige bedhemel van het Deense merk Sebra. Het hemeltje heeft dezelfde kleur als de vorige twee bedjes. Heel fijn, want stiekem miste ik die mooie oudroze kleur wel een beetje in het kamertje. Ik ben heel blij met de bedhemel. Op Pinterest zie je ze veel voorbij komen in kinderkamers, het geeft zo’n gezellige sfeer. Ik zou er zelf wel onder willen slapen. Dat slapen gaat trouwens prima. Ik was nog even bang dat Madée het spannend zou vinden of aan de stof zou gaan trekken, maar niets van dat alles.

In de collectie van Sebra vind je onder andere kindermeubels, beddengoed en accessoires voor op de baby- en kinderkamer. Omdat de items grotendeels met de hand worden gemaakt van duurzaam materiaal – deze bedhemel is bijvoorbeeld van 100 procent katoen, van prachtige, zachte kwaliteit – gaan de spullen generatie op generatie mee. Wat ik zo fijn vind aan het merk zijn de mooie, subtiele kleuren. Niet te aanwezig, maar wel echt kleur zoals deze oudroze tint. Zo staat het speelgoed prachtige in het interieur en kun je met de items van elke baby- en kinderkamer iets moois maken.

De stoffen slinger is van Numero 74 en is een overblijfsel van Madée haar eerste verjaardag (net als de hertjes trouwens). Hij hangt hier ook heel leuk en geeft het kamertje net wat meer kleur. Op het plankje staat een doosje van Søstrene Grene en een nieuw lampje, van Lapin & Me. Wat een schatje, niet?

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik ben lid van hun bloggersnetwerk en werk regelmatig met ze samen. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.

7 reacties

 • Reageren
  Rianne
  17 januari 2018

  Zo’n leuke foto’s! Echt lief ingericht!

 • Reageren
  Annemijn
  17 januari 2018

  Wat een geluk zeg, dat hobbelpaard. Super cute! En de kamer heeft een hele mooie kleurstelling! :)

 • Reageren
  Marinka
  26 januari 2018

  Haar kamertje is zo mooi! En door jou wil ik gewoon naar de kringloop ik Zwolle haha!! #nietechtomdehoek

 • Reageren
  Speelkeukentje » marlieshuisman.nl
  30 maart 2018

  […] een eerder blog vertelde ik dat ik bij de kringloop een houten speelkeukentje gevonden had. Madée kreeg het van […]

 • Reageren
  Jenny lee Martens
  31 mei 2018

  Hoi Marlies, prachtige kringloop vondsten wat een geluk! Mag ik vragen welke kleur groen je hebt gebruikt als lambrisering?

  Alvast bedankt

  • Reageren
   Marlies
   4 juni 2018

   Het is de kleur ‘stone’ van vtwonen, je kunt de verf kopen bij Karwei! :)

  • Reageren
   Marlies
   30 juli 2018

   Dit is de kleur ‘stone’ uit de verflijn van vtwonen, je kunt deze verf kopen bij Karwei! :)

Laat een reactie achter