Wonen met planten + een goed voornemen

‘Kerstboom eruit, kamerplant erin,’ een leuke slogan van Mooiwatplantendoen.nl. Onze kerstboom stond dit jaar welgeteld een week. Ik kreeg een cederboompje dat nu in de tuin staat om groter te groeien tot december. Andere planten houden het doorgaans wat langer vol in huis. Zeker met de tips uit het boek: ‘Wonen met planten’.

De urban jungle-, planten-, of hoe je het ook wilt noemen-trend heeft ook in ons huis al een poosje zijn intrede gedaan. Niet vreemd natuurlijk voor iemand wiens lievelingskleur groen is. Ik ben vooral fan van vetplanten, de grijsgroene kleur vind ik prachtig én je hebt er niet echt groene vingers voor nodig. Ook de populaire pannenkoekplant, Pilea Peperomioides, is in ons huis aanwezig. Andere favorieten zijn het erwtenplantje, de Monstera en ook de cactussen doen het al een hele poos goed.

Het boek ‘Wonen met planten’ is een aanrader voor plantenliefhebbers. Het staat vol prachtige foto’s, informatie (welke plant zet je waar, hoe verzorg je planten het best) en creatieve zelfmakers. Mijn planten-wishlist is al behoorlijk gegroeid sinds ik dit boek heb. Ik denk dat ik snel een tripje naar het tuincentrum plan. Want van groen in huis kun je nooit genoeg hebben.

De lamp op de trolley kreeg ik van Direct Lampen. Op de vtwonen & design beurs werd ik verliefd op dezelfde soort lampen die in de keuken van het vtwonen-huis hingen. Ik heb de stoere, industriële lamp nu op de trolley gezet als een bureaulamp, maar je kunt ‘m dus ook prima aan de muur bevestigen. Voorlopig staat hij hier goed, maar als we voor een nieuwe keuken gaan kan het zomaar zijn dat ik er een of twee bij koop en deze lamp een nieuw plekje krijgt boven het aanrecht.

Op het letterbord maakte ik de tekst die eens in de nieuwsbrief van Sissy-Boy stond, het is gelijk een goed voornemen voor komend jaar: goed voor mezelf zorgen. Dat kan op zoveel manieren: gezond eten, meer bewegen, maar ook rust nemen en bewust stilstaan om dankbaar te zijn. Ik wens je hierbij gelijk een fijn 2018!

Deze blogpost bevat producten die ik door bedrijven opgestuurd kreeg. Ik vind het leuk om op deze manier met bedrijven samen te werken en mooie producten onder de aandacht te brengen. Je leest er hier meer over.

3 reacties

 • Reageren
  Greet
  3 januari 2018

  Wat een mooie sfeerfotos weer! Prachtig.

 • Reageren
  Barbara
  3 januari 2018

  Fijne blog! Fris, groen, lekker geschreven!

 • Reageren
  Maaike
  3 januari 2018

  Dit is echt precies wat ik vandaag gedaan heb, kerstboom eruit en nieuwe plantjes erin! En ik moet zeggen dat ik daar heeeel vrolijk van ben geworden! Lijkt me overigens een leuk boek!

Laat een reactie achter